Злинська об'єднана територіальна громада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Право на юридичні консультації

Дата: 24.03.2021 16:39
Кількість переглядів: 642

Кожен житель України має право безкоштовно отримати юридичну консультацію, правову інформацію – безоплатну первинну правову допомогу. Але є питання, які неможливо вирішити лише за допомогою консультацій і роз’яснень. Необхідне представлення інтересів клієнтів у судах, інших органах. Тож, деякі категорії населення – соціально незахищені – можуть безкоштовно отримати й допомогу адвокатів чи працівників системи БПД для захисту своїх інтересів у судах – безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД). Це передусім:

малозабезпечені особи, середньомісячний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення,

люди, що зазнали домашнього насильства,

внутрішньо переміщені,

особи з інвалідністю які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує 2-х прожиткових мінімумів,

екскомбатанти,

ветерани війни,

діти,

викривачі тощо.

Це десятки тисяч людей, які раніше не могли домогтися справедливості, оскільки не мали грошей на захисника. Нині ж держава надає таким соціально незахищеним категоріям населення безоплатну правову допомогу у вигляді захисників у кримінальному процесі.

З 1 липня 2015 року безоплатну вторинну правову допомогу отримали понад 176,3 тис. малозабезпечених осіб, що становить майже % від загальної кількості клієнтів системи безоплатної правової допомоги, які отримали БВПД.

Безоплатна правова допомога є важливим елементом чесної та ефективної системи правосуддя, що базується на захисті прав людини і верховенстві права. Це основа розширення доступу до правосуддя в межах права на справедливий суд, закріпленого у статті 6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. І тому дуже важливим є запровадження механізмів для підвищення якості та доступності правової допомоги, гарантованої державою.

Більше про правовий захист соціально незахищеного населення читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3ldCIWR

Для цілодобового доступу до системи безоплатної правової допомоги діє Єдиний телефонний номер 0 800 213 103

До Маловисківського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: вул. Центральна, 62, м. Мала Виска, тел. (05258) 5-19-23.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь