Злинська об'єднана територіальна громада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Стажування на робочому місці: дізнайтеся більше про послугу служби зайнятості

Дата: 24.01.2022 15:54
Кількість переглядів: 221

Під час добору необхідних працівників на вільні робочі місця переважна більшість роботодавців хочуть бути впевненими у тому,  що вони обрали саме того кандидата на посаду, який відповідає його вимогам. Зокрема переконатися в тому, чи підходить ця особа на посаду, так би мовити придивитись до майбутнього працівника.

І в цьому в пригоді для роботодавця стане одна з послуг служби зайнятості  – стажування безпосередньо на робочому місці.

Умови організації стажування

На стажування направляються безробітні, які раніше здобули професійну освіту і потребують досвіду практичної роботи за набутою професією (спеціальністю), або ті, які тривалий час не працювали і бажають відновити чи удосконалити свої знання, уміння та навички в практичній діяльності.

Стажування безробітних проводиться на конкретних посадах або робочих місцях підприємств, установ, організацій відповідно до укладених договорів з центрами зайнятості, враховуючи наявність на підприємствах сучасного виробничого обладнання та можливостей використання нових передових технологій виробництва, за умови їх подальшого працевлаштування.

Стажування організовується згідно з режимом, за яким працює підприємство, та з дотриманням правил внутрішнього трудового розпорядку.

Зміст стажування визначається програмою стажування для конкретної посади, професії чи спеціальності. Основою для розробки програми стажування на конкретній посаді (робочому місці) для фахівців з вищою освітою є посадові обов’язки, для робітників – вимоги кваліфікаційної характеристики відповідного кваліфікаційного рівня.

Слід зазначити, що така форма навчання дозволяє максимально задовольнити потреби всіх сторін. Роботодавцям стажування дозволяє оцінити професійні якості майбутнього працівника, його вміння і здатність опановувати нові технології, а безробітному – ознайомитися з особливостями виробництва, умовами праці, адаптуватись у трудовому колективі, а набуті знання і вміння дають можливість закріпитися на робочому місці.

Таким чином, стажування – це реальний шанс для безробітного отримати оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – працівника, який відповідає його вимогам.

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь