Злинська об'єднана територіальна громада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Робота Злинської територіальної громади за 200 днів війни

Дата: 09.09.2022 08:42
Кількість переглядів: 1111

 Ось вже і 200 днів війни минули! 200 днів незламна дружня українська спільнота утримує найжорстокішу та найпідступнішу армію світу і героїчно боронить свою Богом дану землю. Усього 200 днів, а здається ціла вічність!  200 днів сліз, болю, страждань, безсонних ночей! Якими вони були для Злинської громади, яка стала надійним тилом для фронту? Відповідь однозначна – дієвими та  тривожними!

     З першого дня була сформована територіальна оборона, налагоджена робота гарячої лінії при Злинській сільській раді, куди мешканці могли звернутися з питань захисту чи допомоги.  Відразу ж село почало приймати потоки біженців, які хлинули на Західну Україну. Дуже швидко були організовані 4  пункти прийому, де їх годували, одягали та надавали притулок. Найактивніші мешканці громади вмить об’єдналися і розпочали продуману роботу, кожен на своєму місці. Чоловіки почали будувати блокпости, рити окопи, організовувати чергування. Жінки збирали ліжка, матраци, білизну, одяг, продукти, готували обіди, робили запаси.

      Волонтерила уся громада організовано і дружно. Фермери, одноосібники, підприємці, мешканці села, земляки збирали і продовжують збирати гроші на потреби ЗСУ. Для наших захисників було придбано 4 КАМАЗи, один з них з причіпом, автобус, 3 позашляховики, 2 мотоцикли,  3 квадрокоптери, 2 тепловізори, 2 генератори, адаптери, оптика, бронежилети, приціли, ключі, форма та інше.

     Що стосується відправки на передову та у звільнені території продуктів харчування, то Злинська громада відправила їх вже близько 30 тон: тушонка, каші, консерви, чай, кава, сигарети, мед, борошно, крупи, овочі та інше. Наразі близько 60 мешканців Злинської громади перебувають у гарячих точках. Громада, по можливості і за потребами, намагається допомогти кожному з них.

     На території громади проживають 460 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 131 дитина, 4 інвалідів. Злинська сільська рада активно співпрацює з Кіровоградською облдержадміністрацією, організацією «Червоний Хрест», а також благодійними фондами: «Восток-SOS», «КОЛО», «World Central Kitchen», «Милосердя», «Благодать», «Актед», «Оборона України», «Підгір’я», які неодноразово вже надавали продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни, дитяче харчування, памперси, матраци, постільну білизну, ліки, посуд.  Нещодавно розпочали плідну співпрацю з Громадською організацією «Стратегія майбутнього». Нині активно діють 2 пункти видачі допомоги для ВПО. 

      Близько 150 будинків довелося підготувати для заселення постраждалих людей, ще 18 помешкань чекають на заселення 100 осіб. Наближається зима, тому постає велика проблема з твердим паливом та дровами, оскільки на території громади немає газового опалення.

     Нещодавно депутати сільської ради прийняли Програму, яка дозволяє виділяти кошти з місцевого бюджету для проведення необхідних ремонтних робіт у таких помешканнях та закупівлі побутових приладів для проживання людей. По можливості намагаємося також їх працевлаштувати. Так  троє вчителів отримали роботу в Злинському ліцеї, по одній людині влаштувалися  до Новоукраїнської МНС, Хлібної бази №78, Фермерського господарства. У Злинській амбулаторії розпочав роботу лікар-стоматолог.

       Спільними зусиллями громади та педагогічних працівників зуміли за літо відремонтувати і підготувати захисні споруди для укриття дітей та розпочати офлайн навчання у 4-х закладах освіти та 3-х дитячих садочках аби молоде покоління нашої України мало змогу здобувати повноцінну освіту, навіть під час військової агресії. Нам усім треба прийняти важкі зміни і вчитись жити із сьогоднішніми реаліями, бо війна нам показує, що так як раніше вже ніколи не буде. Ми повинні дуже жорстко і дуже швидко змінюватись. Війна — це відчуття, що таким жахливим способом нас примушують оновлюватися, ставати іншими, будувати справді свою країну, там де нам буде безпечно та комфортно жити. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь