Злинська об'єднана територіальна громада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Коли шляху назад вже немає: як прийти до успіху, незважаючи ні на що

Дата: 28.06.2024 10:39
Кількість переглядів: 41

Історія Ольги Маркової досить нелегка. Життєвий шлях насичений карколомними подіями, серйозними змінами, доленосними рішеннями. Проживала жінка у м. Бахмут. Свого часу закінчила Артемівське медичне училище. Отримавши освіту, працювала за фахом, медичною сестрою. Робота насправді була, як кажуть, за покликанням – професійний стаж Ольги Валеріївни налічує 26 років. Проте, воєнне сьогодення внесло свої незворотні корективи.

Евакуювавшись разом з родиною з Донеччини, жінка певний час переїжджала з одного місця на інше. Зупинилась у м. Світловодськ, що на Кіровоградщині. Війна розділила життя на «до» та «після» і в плані здоров’я: через постійні стреси і надскладні нервові напруження, в системі опорно-рухового апарату Ольги почались розлади, що супроводжувались складними фізичними станами. Як наслідок, на сьогодні жінка має інвалідність ІІ групи.  

«Зміни в житті дались мені дуже не просто. Медицина була справою мого життя. Я не збиралась змінювати сферу діяльності. Цій роботі я готова була присвятити все своє професійне життя і працювати до пенсії. Однак війна! Наразі за станом здоров’я працювати за фахом не зможу, адже специфіка роботи вимагає здоровий фізичний стан, у т.ч. дрібну моторику рук»,  наголошує жінка.

А далі – треба було рухатись далі. Ольга Валеріївна, зваживши всі обставини, у лютому 2024 року, за допомогою у пошуку роботи звернулась до служби зайнятості. Фахівці Світловодського управління Олександрійської філії обласного центру зайнятості запропонували безробітній змінити свою професійну діяльність кардинально – спробувати себе спеціалістом державної служби. І доля всміхнулась: вже 24 квітня жінка була працевлаштована в Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області. На роботі до ситуації Ольги Валеріївни поставились з розумінням і організували їй робоче місце відповідно до її потреб. 

У відділі опрацювання документації управління з питань виплат Ольга націлена опановувати нове, повністю занурившись у свою теперішню справу. Десь є складнощі, щось вдається краще, але загалом жінка старається, вчиться, і йде тільки вперед, бо шляху назад вже просто немає.

«Не опускати рук допомагає родина – чоловік, діти, яких треба ставити на ноги. Ще в мене є рідна бабуся поважного віку, їй вже 90 років, ми її доглядаємо. Попереду ще довгий шлях. Буду працювати стільки, скільки зможу»,  впевнено говорить Ольга.

Ця та інші подібні історії яскраво демонструють, що навіть безповоротні обставини нічого не вирішують остаточно. Якщо є бажання покращити своє життя, важливо діяти, а допомога прийде.

Якщо ви також перебуваєте у пошуку роботи, пропонуємо відвідати:

Пропонуємо також скористатися посиланням та заповнити анкету, і наші фахівці обов’язково вам допоможуть.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь